Höstlig bild från en brygga. Morgonsolen speglar sig i vattnet och lyser upp träd och vass

Information till dig som har ledarhund

Välkommen att ta med din ledarhund till Almåsa. För allas trivsel kommer här några saker att tänka på under besöket. 

Vid möte med företrädare för ledarhundsförarna från Sveriges Ledarhundsförare och Ledarhundsklubben i Stockholms och Gotlands län har hundhållningen på Almåsa diskuterats. För allas trivsel har några punkter överenskommits.

1. Rastning

Den som vill rasta hunden lös kan göra detta i den repade skogsslingan. En beskrivning av promenadslingorna kan du läsa här. Koppelrastning kan ske på andra vägar men man måste då plocka upp efter hunden. Fler hundlatriner kommer att sättas upp. Hundar ska dock inte vara lösa eller rastas på platser för utomhusaktiviteter som stranden, ängarna, vid stranden, direkt i anslutning till huvudbyggnaden och rumsbyggnaderna.

Om du sommartid vill låta din hund bada utomhus, så ska det i så fall ske till höger om bryggorna, mot Strandhuset och Bastuflotten sett.

Almåsa har ett större antal privatgäster nu. De uppmanas av skyltar på området att ha sina hundar kopplade. Ledarhundar har alltid företräde.

2. Innemiljö

Givetvis är hundar välkomna i matsalen. Det blir dock problem för personalen om flera hundar ligger vid samma bord. De får kliva, hoppa och sträcka sig långt för att kunna servera. Många hundar utgör även en snubbelrisk. Gruppen enades om att av arbetsmiljöskäl ska det vara Max två hundar vid varje bord. Viktigt att tänka på hur hundarna placeras när man dukar så att de ligger så skyddat som möjligt. Det måste finnas plats att lägga hunden någon annanstans om man inte har tillgång till hotellrum.

Här kan du läsa en beskrivning av rastnings- och motionsslingorna

Kontakta oss om du har några frågor:

Adress: Almåsavägen 20
137 91 Västerhaninge
Tel: 0850040480
Mejl: receptionen@almasa.se