Gästspel: Alexandra Zazzi

Välkommen till en riktigt härlig kväll tillsammans med stjärnkocken Alexandra Zazzi. Avnjut en femrätters middag med vinpaket inklusive fördrink med tilltugg samt olivoljeprovning.

Pris: 2 495 kr/person med avdragen SRF-rabatt på á 500 kr.

Alexandra Zazzi är frilansande kock, matskribent, författare, föreläsare och programledare. Hon är född i Stockholm av svensk- italienska föräldrar och är uppvuxen i Rapallo, norra Italien. Matintresset ligger i generna, en härlig blandning av den italienska lusten till mat och råvaror samt kärleken till svensk husmanskost. Med passion, lagar hon och pratar om mat.

Alexandra började sin karriär i köket med att steka hamburgare som 15 åring i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på krogar i New York och Stockholm och har drivit två egna restauranger i Göteborg. Numera bor hon i Stockholm och frilansar i olika projekt inom mat, restauration, media och naturliga råvaror.

Hon klev in i tv-rutan 1998 genom dokusåpan Robinson och tillbringade 47 dagar på en ö i tropikerna och vann tävlingen.

Idag är Alexandra Zazzi en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Hon är hunnit med att skriva flera kokböcker och har en egen matspalt i Göteborgs Posten sedan 2007. Alexandra har varit programledare eller medverkande i otaliga mediala produktioner inom TV och radio.

Fördrink: 18.00
Ca 18.30
Olivoljeprovning vid bordet
Middag

MENY

Aptitretare
Sotad laxloin på bädd av rotselleri och äpple toppad med en len basilikakräm

Förrätt
Carpaccio på hjortytterfilé med Karl-Johansvamp emulsion och parmesanflarn

Pastarätt
Svart tortelloni, fylld med ricotta och mangold toppas med smörad fond av räkor med havskräfta

Mellanrätt
Minigazpacho med chilisorbet

Varmrätt
Lammytterfilé med butternut-pumpa och salvia samt rödvinssås

Dessert

Tiramisuper Öppen variant av den klassiska italienska desserten tiramisú med mjukcitronkaka, espressoglass och mascarponekräm

Varmt välkommen till havskanten!

Bokning

Mejla receptionen@almasa.se eller ring 08-500 404 80  så hjälper vi dig.