Strandhuset i solnedgång med utsikt över hårsfjärden. Himlen är blå, gul och orangea

Mitt i vinterkylan är det hög tid att börja fundera över sommaren. Vad kan vara bättre än att tillbringa en del av den på Almåsa. Boka din plats redan nu! Här presenteras sommarens temaveckor. Mer detaljerade program kommer 15:e maj. Rekreationen på Almåsa vänder sig till dig som är synskadad och inskriven vid en syncentral. Vi erbjuder ledsagarresurs, vilket innebär hjälp att hitta till rummet på ankomstdagen, hjälp vid måltidsbuféer och ledsagning på aktiviteter. Du kan ta med dig en ledsagare till samma pris som du själv betalar.

Temaveckor på Almåsa sommaren 2023

Priser
795 kr per person och dygn i dubbelrum
995 kr per person och dygn i enkelrum
Barn 4-12 år 440 kr dygn
Barn under 4 år: gratis

Alla temaveckor har aktiviteter söndag-fredag. Ankomstdagar är lördag, tisdag och torsdag, undantaget midsommar och vecka 26. Du bokar minst två nätter.

Du bokar din plats genom att ringa receptionen 08-500 404 80 eller mejla receptionen@almasa.se

Midsommar, 22 – 25 juni

Kom och fira midsommar hos oss. Vårt traditionella midsommarfirande innehåller allt du kan önska. God mat och dryck, dans runt midsommarstången och femkamp. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i.

Vecka 26, 25 juni – 1 juli, sommarmix

Åter igen blir det sommarmix. Du kommer att få prova på en del av det som övriga veckor kommer att innehålla. Du får möjlighet att lyssna på spännande föreläsningar, prova eget skapande, träna på olika sätt i vårt gym och pool och någon utflykt utlovas också, såväl på riktigt som i tanken.

Vecka 27, 1 – 8 juli, Familjevecka

Familjeveckan återkommer även i år. Denna har särskilt anmälningsförfarande. Kontakta projektledare Annika Wistrand Elfving för mer information om anmälan och prisuppgift.
Epost: annika@irisforvaltning.se

Vecka 28, 8 – 15 juli, skapande- och Kulturvecka

Under denna vecka får du frossa i kultur i många former, konst, musik och litteratur. Du får skapa själv och även ta del av intressanta föreläsningar och kulturupplevelser.

Vecka 29, 15 – 22 juli, Sverige-veckan

Det här året har den internationella veckan bytts ut mot en Sverige-vecka. Vi kommer att besöka olika landskap varje dag och ta del av dess mat, geografi och kultur.

Vecka 30, 22 – 29 juli, Må-bra-vecka

Man mår alltid bra på Almåsa men den här veckan har vi detta som ett tydligt tema. På programmet står träning i olika former, yoga, prova-på-aktiviteter och god och nyttig mat. I slutet av veckan återkommer löparlägret men du som inte vill vara med på detta kommer att ha fullt med andra aktiviteter att välja på.

Löparläger, 27 – 30 juli

Löparlägret har en separat inbjudan. Kontakta projektledare Mariah Sethsen för mer information.
Epost: mariah.sethsen@almasa.se

Vecka 31, 29 juni – 5augusti, sommarmix

Återigen blir det sommarmix. Den här veckan erbjuder vi ett lite lugnare program. Du kommer att få prova på en del av det som övriga veckor har innehållit. Du får möjlighet att lyssna på spännande föreläsningar, prova eget skapande och träna på olika sätt i vårt gym och pool.

Vårt mål är att du som besöker oss under rekreationen ska få möjlighet till fysisk rörelse varje dag. Därför finns alltid promenader och olika träning på programmet. För att du ska lära dig hitta och känna dig självständig under din vistelse kan du få hjälp av en av våra orienteringscoacher vid flera tillfällen varje vecka. Vi erbjuder också hjälp med din smartphone, särskilt iphone, några gånger i veckan.